ponedjeljak

Zagorski štrukli

Sastojci za tijesto:
400 g brašna
1 jaje
1 žlica ulja
sol

Sastojci za nadjev:
1,2 kg svježeg kravljeg sira
4 jaja
100 g maslaca
sol
1 l kiselog vrhnja


Priprema:
Izmiješati čvrsto tijesto od brašna, 1 jajeta, ulja i nešto malo slane vode. Miješaj tako dugo dok se ne pojave mjehurići, a onda oblikuj tijesto u loptu pa malo razvaljaj te premaži uljem da se ne zasuši i pokrij toplim ubrusom. Ostavi tijesto da odstoji 20 min.
Nadjev: sir izmiješamo s 4 jaja, rastopljenim maslacem i malo soli te smjesu miješamo tako dugo dok ne postane glatka.


Odstajalo tijesto stavimo na stol posipan brašnom, razvučemo ga što tanje i namažemo nadjevom, poprskamo maslacem i savijemo. Rubom tanjura režemo štrukle i kuhamo u slanoj vodi, stavimo ih u namazani cimplet, posipamo ostatkom maslaca i prelijemo vrhnjem.
Pečemo u pećnici 30 minuta na 180°C do zlatnosmeđe boje.  
  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
recepti.hr


Nema komentara:

Objavi komentar