subota

Voćni kolač sa višnjama

Za biskvit:
5 jaja,
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 vrećica praška za pecivo

Za kremu:
1,2 l mlijeka
8 kašika šećera
5 dl slatkog vrhnja
2 tegle višanja iz kompota (1,5 kg višanja, sa sokom)

Za ukrašavanje:
2 vrećice crvenog preljeva za torte

Priprema:

Priprema biskvita:
Da bi ste pripremili biskvit za voćni kolač sa višnjama potrebno je da jaja pjenasto umutite sa šećerom. Postupno uz stalno miješanje dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dobivenu smjesu izlijte u namašćen lim za pečenje. Stavite peći oko 20 minuta na temperaturi od 180°C. Ostavite neka se ohladi.

Priprema kreme:
Da bi ste pripremili kremu za voćni kolač sa višnjama potrebno je da u 2 dl mlijeka razmutite prašak za puding. Ostatak mlijeka izmiješajte sa šećerom. Smjesu stavite na štednjak. Kad mlijeko uzavri, smanjite temperaturu štednjaka. Uz neprestano miješanje dodajte razmućeni puding. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Ostavite je neka se ohladi. Lagano miješajući, u ohlađenu smjesu umiješajte tučeno slatko vrhnje.




Izrada:
Biskvit dobro namočite sokom od višanja. Premažite kremu preko biskvita. Na kremuposlažite ocijeđene višnje.

Ukrašavanje:
Voćni kolač sa višnjama prelijte crvenim preljevom koji ste pripremili prema uputi na vrećici.
  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)


Nema komentara:

Objavi komentar