utorak

Punjena ćurka

Sastojci :
3 kg mlade ćurke
300 g mlevene junetine
150 g slanine
130 g šunke
50 g pistaća
120 g šampinjona
100 g putera
šaka sušenih brusnica
crni luk
veza peršuna
so
biber

Priprema:

Prvo spremite nadev, i to tako što ćete očistiti i iseckati luk i propržiti ga na ugrejanom puteru. Zatim, kada se luk karamelizuje, dodajte sečene pečurke i začine i dinstajte sve nekoliko minuta. Kada i pečurke promene boju, ubacite mleveno meso, seckanu slaninu i šunku i dinstajte dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte seckani peršun, krupno samlevene pistaće i seckanu brusnicu. Sklonite sa vatre i sačekajte da se nadev prohladi, a zatim njim punite ćurku. Ćurku premažite uljem koje ste prethodno začinili sa svih strana. Pecite je oko dva i po sata na 200 stepeni. Za vreme pečenja okrećite je i prelivajte je njenim sokom koji je pustila. Služite toplo.

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
http://www.domacikolaci.net/


Nema komentara:

Objavi komentar