nedjelja

Domaći ćevapi mmm

Sastojci:
    750 gr junetine
    250 gr ovčetine (ako imate)
    1 kašika soli
    1 kašika vegete
    1 kašika bibera
    1/2 glavice bijelog luka
    1 kašika kajmaka
    malo mineralne
Obavezni prilozi:

Lično volim što više crvenog luka to bolje :D
 
Poljev za lepinu:
    provrela voda
    malo goveđeg temeljca ili kocka
    vegeta
    malo ulja
    peršunov list
    bijeli luk
    biber

Priprema poljeva:
Stavite sve začine u posudu, dodajte malo ulja, prelijte temeljcem i vodom pa pustite da prokljuća

Priprema ćevapa:



Meso narežite na sitnije komade i meljite ga (usitnite) 2x
U multipraktiku usitnite češnjak tako da izađe sok
Meso pomješajte sa sokom od češnjaka, začinima (dodajte ih po ukusu), kaljmakom i mineralnom.
Dobro izmješajte smjesu i ostavite na par sati (najbolje preko noći) u fržider
Ćevape oblikujte uz pomoć šprice sa nastavkom za ćevape ili ručno
Pecite ih na roštilju ili ako vas sila natjera u tavi sa malo, malo, malo ulja
Kad su skoro gotovi prelijte ih zaljevom
Lepinje namočite zaljevom i malo zapecite

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)


Nema komentara:

Objavi komentar