četvrtak

Čokoladna torta

Sastojci za :
4 jajaČokoladna torta
250 gr margarina ili maslaca
100 gr čokolade
5 kašika kakaa
150 gr šećera
2 kesice vanilinog šećera
1 prašak za pecivo
brašna po potrebi
100 grama cokolade za dekoraciju

Fil:
400 gr čokolade
100 ml vode
10 žumanjaka
250 gr šećera u prahu
250 gr maslaca

Priprema:
Da bi ste pripremili Čokoladna torta potrebno je bjelanca umutiti u čvrst snijeg a nakon toga dodati im posebno izmiksani šećer, žumanca, margarin, kakao, mlijeko i rastopljenu čokoladu. To sve zajedno dobro izmiksati te dodavati malo po malo brašna pomiješanim sa praškom za pecivo sve dok se ne dobije glatka smjesa. Smjesu podijeliti na tri dijela i posebno ispeci tri kore na temperaturi od 200 stepeni 20 – tak minuta.


Fil:
400 grama čokolade rastopiti zajedno sa 100 mililitara vode te ostaviti da se to malo ohladi. 250 grama maslaca mikserom umiješati sa 250 grama šećera u prahu. To dobro izmiksati a onda dodavati 10 žumanjaka jedno po jedno i ujedno miksati. Nakon što su se čokolada i voda ohladile spojiti ove dvije smjese te još malo umiješati.

Nakon što su kore se ispekle i malo ohladile odvojite fil na 3 dijela. Kore redajte i izmedju njih premazujte filom. Nakon što ste zadnju koru premazali krupno narendajte čokolade kao što je to na slici. Ostavite sve to da se malo ohladi.
  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)


Nema komentara:

Objavi komentar