ponedjeljak

Lješnjak torta

Sastojci:
mlijeko
2 jaja
350 gr prženih mljevenih lješnjaka
3 kašikice brašna
250 gr šećera
mliječni šlag 7 dl
3 učvršćivača šlaga
čokolada za kuhanje (za ukrašavanje)




Priprema:
Od gore navedenih sastojaka, mlijeka, jaja, šećera, lješnjaka i brašna napravite smjesu za tijesto. Smjesu podijelite na 4 dijela i pecite 4 kore u okruglom obliku na papiru za pečenje (180 stepeni C – oko 20 minuta)

Nakon što su kore pečene ostavite da se ohlade prije nego ih počnete prelivati filom. Od preostala 2 sastojka, mliječnog šlaga i učvršćivača napravite smjesu kojom ćete nakon toga mazati jednu po jednu koru.




Ova lješnjak torta se može ukrašavati čokoladom pomiješanom sa lješnjacima sitno narezanim ili čak kokosovim brašnom, zavisi kako vam se više sviđa. Ako odaberete lješnjake onda vam preporučujemo da sitno narezanim lješnjacima obložite tortu sa strane a krupnije komade pospete po vrhu (za to će vam trebati dodatna količina lješnjaka).
  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)


Nema komentara:

Objavi komentar