ponedjeljak

Poljubac torta

Sastojci

podloga:
 300g keksa
 150g maslaca ili margarina
 sok jedne naranče
 1 žlica konjaka ili ruma


krema:
 700ml vrhnja za šlag
 100g čokolade za kuhanje
 250g sir mascarpone
 50g krokant od oraha
i još
  poljupci/puslice

Priprema



Maslac mikserom izraditi i u njega dodati samljeveni keks, sok od naranđe i žlicu konjaka.
Sve lijepo sjedinite i utisnite na dno kalupa, promjera 24 cm.
Zagijte 200 ml. vrhnja do ključanja, maknite s štednjaka i natrgajte u njega čokoladu. Mješajte dok se čokolada ne otopi.
2-3 žlice mlačnog čokoladnog vrhnja razmažite po podlozi u kalupu. Ostatak ohladite.
Na namazanu podlogu poslažite “poljupce”: http://www.coolinarika.com/slika/232555, tako da ju cijelu prekrijete.
Izmiksajte čokoladno vrhnje . Njime prekrijte poljubce.
Ostatak vrhnja izlupajte u šlag, i u njega umješajte mascarpone sir i krokant od oraha. Prelijte ga preko čokoladnog vrhnja, poravnajte, ukrasite i stavite na hlađenje na par sati!
Tortica je jednostavna i fina i nadam se da ćete uživati u njoj ako ju odlučite napraviti!

coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar