četvrtak

Voćna čarolija

Sastojci

 10 jaja
 10 kasika secera
 3 kasike kakao
 1 prasak za pecivo
 2dl ulja
 2dl jogurta
 10 kasika brasna


fil 1

 200gr gustina
 1 ekstrat vanile
 100gr bele cokolade
 1 margarin
 200gr secera u prahu
 12dl mleka

fil 2

 300gr secera
 6dl vode
 500gr borovnica ili bilo kog drugog voca
 120gr pudinga od jagode ili vanile

glazura je od cokolade



Priprema

Za kore ulupajte 5 belanaca dodati 5 kasike secera ,5 zumanca i dalje dobro mutiti dodati 5 kasike brasna ,pr za pecivo, 1dl ulja i 1 dl jogurta ispeci koru u pleh velicine 30 x 40

isto tako uraditi i sa drugom korom samo dodati 3 kasike kakao ispeci koru. Od 1 litra mleka uzeti  2 dl i razmutiti 200 gr gustina i malo ekstata od vanile ,a u ostatak mleka izlomiti 100 gr bele cokolade i kada pocne da vri zakuvati kasicu, kada se ohladi sjediniti sa 1 margarinom umucenim sa 200 gr secera u prahu ,umutiti penasto.U jednoj serpici sipati 300 gr secera i 4dl vode da vri sipati voce i jedno 4 min da se kuva ,posebno razmutiti 3 pudinga od jagode  u 2 dl vode i zakuvati u voce , pustiti da se ohladi

REDOSLED:ZUTA KORA , VOCNI FIL,BELI KREM CRNA KORA,BELI KREM I GLAZURA JE OD COKOLADE 400 GR

izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar