Potrebni sastojci:
- 6 jaja
- 180 g šećera u prahu
- 180 g maslaca
- 30 g naribane čokolade za kuhanje
- 20-30 ml ruma
- marmelada od marelica
- mak
Postupak pripreme:
U posebnoj posudi dobro izmiksati žutanjke i šećer pa dodati omekšali maslac.
U drugoj posudi izmiskati snijeg od bjelanjaka.
Žutanjcima, šećeru i maslacu dodati mak, naribanu čokoladu i rum,
izmiksati pa potom dodati snijeg od bjelanjaka uz polagano miksanje.
Smjesu izliti u kalup za torte (staviti papir za pečenje na dno kalupa, a stranice premazati sa malo masnoće).
Peći u pećnici zagrijanoj na 180°C, 30-ak minuta.
Pečenu tortu izvaditi iz pećnice i premazati marmeladom od marelica.
-Kad se ohladi preliti čokoladnom glazurom
Nema komentara:
Objavi komentar