Sastojci za tijesto :
- 1 kg - Crnog pšeničnog brašna
- 1 - jaje
- Kašičica germe ( kvasca)
- Voda (topla)
- So
- Sjemenke ( lan, susam)
- Kajmak
- U brašno staviti germu, so , po kašiku lana i susama,kašiku kajmaka, i zakuhati tijesto mlakom vodom. Nakon sto je tijesto zakuhano poklopiti ga i ostaviti da odstoji 1 sat.
- Kada je tijesto odstojalo,onda ga razvaljati oklagijom na stolu do debljine oko 3 milimetra.
- Tako razvaljano tijesto rolati s obje strane do sredine i zatim te dvije rolne razdovjiti,i isjeci na komade 4-5 cm visine.
- Komade rolanog tijesta redati uspravno na prethodno nauljenu posudu za pečenje.
- Nakon što ih poredate onda ih premažete žumanjkom i pospete sa sjemenkama lana i susama, zatim ostaviti da odstoji oko 10 minuta.
- Nakon što je odstojalo staviti u rernu da se peče oko pola sata na 200 stepeni.
Nema komentara:
Objavi komentar