Sastojci:
- 1 mjera šećera (čaša od 200 g)
- 1 mjera brašna
- pola mjere vode
- pola mjere ulja
- jedna kašika sode bikarbone
- 4 žumanjka
- 100 grama čokolade u prahu ili rastopljene čokolade
Priprema :
- izmiksati 4 bjelanjka u jednoj posudi
- u drugoj posudi izmješati smjesu za biskvit
- sjediniti bjelanjak i smjesu za biskvit lagano prevrćući žlicom
- izliti u veliki protvan od pećnice
- peći na 190 stupnjeva 15 minuta
- pečeno prekriti čistom krpom i najlon vrećicom i ostaviti 15 min (da biskvit bude još mekši u vlastitoj pari)
Čokoladna glazura:
- 100 grama čokolade
- 4 žlice ulja
- 4 žlice vode
- sve zajedno sjediniti na vatri i preliti preko biskvita
Ako vam se sviđa teks,molimo da nas podržite na Facebook-u, klikom na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno i dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar