Sastojci za biskvit :
• 6 jaja
• 80 g šećera
• 6 žlica tople vode
• 80 g pšeničnog glatkog brašna
• 1 prašak za pecivo
• 20 g kakaa
• 80 g šećera
• 6 žlica tople vode
• 80 g pšeničnog glatkog brašna
• 1 prašak za pecivo
• 20 g kakaa
Sastojci za kremu :
• 1 l
mlijeka
• 100 g Gussnela Dolcela
• 30 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 250 g maslaca
• 250 g šećera u prahu
• 100 g Gussnela Dolcela
• 30 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 250 g maslaca
• 250 g šećera u prahu
Sastojci za čokoladnu glazuru :
• 250 g
čokolade
• 150 g maslaca
• 150 g maslaca
Priprema :
Za pripremu
ove slastice potrebne su dvije biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku
zasebno. Pripremit ćete ih na sljedeći način: 3 jaja i 40 g šećera pjenasto
miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
Nakon toga
pomiješajte 40 g brašna, 10 g kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano
umiješajte u mješavinu jaja i šećera. Odmah dodajte tri žlice tople vode,
smjesu lagano izmiješajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30×40
cm).
Pecite u
zagrijanoj pećnici na 180°C 10 minuta. Pečeni biskvit malo ohladite i maknite
pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti
način.
Dio hladnog
mlijeka (oko 150 ml) pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i Gussnelom, a
ostatak mlijeka zagrijte. Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu
i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute. Kremu ohladite, a zatim dodajte
maslac koji ste prethodno pjenasto izradili sa šećerom u prahu.
Za glazuru –
maslac zagrijte da zakipi, maknite potom s vatre, umiješajte čokoladu i
miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljene kreme, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.
Kolač dobro
ohladite i poslužite.
Ako vam se sviđa tekst podržite nas i na Facebook-u jednim klikom na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala
Nema komentara:
Objavi komentar