Sastojci :
- 800 grama petit keksa
- 0,5 l mlijeka
- 200 grama čokolade
- 250 grama margarina
- 3 kesice vanila šećera
Glazura :
- 200 grama čokolade za kuhanje
- 150 mililitara slatke pavlake
- kašika margarina
Priprema:
- U toplom mlijeku istopiti čokoladu,margarin i vanila šećer.Keks izmrviti, preliti sa toplim mlijekom i izmiješati.
- U kalup stavite foliju da bi kolač kasnije mogli lako da izvadite, rasporedite smjesu od keksa i ostavite u frižider da se stegne
Priprema glazure:
- Dobro zagrijati slatku pavlaku,skinuti sa šporeta, staviti u nju komadiće čokolade i margarina i izmješati da se dobije glatka i sjajna smjesa i kada se ohladi na sobnoj temperaturi preliti preko gotovog kolača.
Ako vam se sviđa tekst,molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
E KADA JE TAKO LAKO...PRAVIM OMA SUTRA!!!
OdgovoriIzbrišikeks čokolada margarin ....i to se zove kolač ?
OdgovoriIzbriši