Sastojci:
-500 g kora za pitu,
-500 g pilećeg filea,
- 500 g šampinjona,
- 1 glavica crnog luka,
-400-500 ml kisele pavlake,
-200 g kačkavalja,
- malo ulja
Priprema:
-Na malo ulja brzo ispržiti kockice filea. Kada porumene, izvaditi i
ostaviti sa strane. U isto ulje dodati sitno iseckan luk, dinstati do
staklaste boje. Vratiti file, dodati gljive isjeckane na kockice. Smesa
je gotova kada ispari višak tečnosti iz gljiva. Začiniti sa biberom i
soli po ukusu. Ostaviti sa strane da se prohladi. -Potrebno je imati
parni broj kora - za 1 veliki rolat deset kora. Uzeti jednu koru, ne
premazivati, preko nje složiti drugu i tanko premazati kiselom pavlakom,
oko 3-4 kašike. Bitno da je sloj tanak, ali po celoj kori namazan.
Staviti sledeću koru, ne mazati, dodati sledeću i tanko sa pavlakom
premazati. Poslednju koru namazati pavlakom i dodati smesu sa mesom i gljivama, uz ivicu kore, a možete i na celu. Narendati kačkavalj, a
zatim uviti u rolat. Da se ne biste zbunili, ako imate 10 kora, imaćete 5
premaza pavlakom. -Nakon uvijanja, premazati okolo i krajeve dobro sa
pavlakom. Ako pečete bez pek papira, malo pouljiti dno posude u kojoj
pečete. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta, zavisi od pećnice.
Nema komentara:
Objavi komentar