Tijesto :
- 120gr brasna
- 1 kašičica praska za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- 160gr secera
- 60gr kokosa
- 125gr maslaca(otopiti)
- malo vanilija extrakta
- 1jaje
Čokoladna glazura :
- 1 zlica limunovog soka
- 160 gr dema od marelice
- 100gr cokolade
- 3 zlice vrhnja
- ako zelis,30gr maslaca
Priprema :
- Pripremiti posudu za pečenje ( lim: 28x18cm), zagrijati rernu.
- U zdjelu prosijati brasno,kakao i prasak za pecivo,pa dodati secer,kokos i otopljen maslac,vaniliju i jaje.
- Rucno izmijesati smjesu,pa je sipati u pripremljen lim.
- Staviti peci na 180c oko20minuta.Peceno ostavi u limu da se ohladi.
- Džem i limun stavi da zakuhaju,brzo ih izmijesati pa sipati preko kolaca,te pustiti da se ohladi.
- Istopiti maslac u maloj serpici,skloniti u str. pa dodati cokoladu i vrhnje. Mijesati da se poveze,pa preliti preko kolaca.
- Ohlađeni kolac izrezati,ukrasiti po zelji i servirati uz kafu ili caj.Držati ga na sobnoj temperaturi, jer se u frižideru previše stisne i bude tvrd.
Dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar