- 4 jaja
- 1 šalica ulja
- pola šalice mlijeka
- 1 šalica brašna
- pola vrećice praška za pecivo
- 1 šalica šećera
- 10 dkg rogača (može i mljeveni mak)
- 10 dkg grožđica (može i bez njih)
- 3-4 naribane jabuke (umjesto jabuka može jedna šalica bilo kojeg džema ili pekmeza)
Priprema :
- Odvojiti bjelanjke od žutanjaka.
- Tekuće sastojke pomiješati u jednoj posudi.
- Praškaste sastojke pomiješati u drugoj posudi.
- Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.
- Spojiti tekuće i praškasto, pa tome dodati jabuke (ili džem)
- Na kraju lagano kuhačom ili pjenjačom umiješati snijeg od bjelanjaka.
- Peći u napola zagrijanoj pećnici na 180°C.
- Preliti glazurom od čokolade pomiješane sa malo ulja.
Nema komentara:
Objavi komentar