- Pakiranje pettit keksa
- 800 g jabuka (vagati oguljene)
- 2 pudinga od vanilije
- 8 žlica šećera
- 500 ml vode
- Sok polovice limuna
- Jabuke oguliti, očistiti od sjemenki i sitno isjeckati. Zatim, prebaciti u posudu za kuhanje, doliti vodu, šećer i limunov sok pa kuhati 10-tak minuta dok jabuke malo ne omekšaju.
- Puding razmutiti sa 1 dl vode i uliti ga k jabukama. Prokuhati uz miješanje još 5 minuta dok se krema lijepo ne poveže.
- U lim za pečenje premazan maslacem (srednja veličina) složiti jedan red keksa (nije potrebno močiti u mlijeko). Preko keksa izliti polovicu kreme, složiti odmah i drugi red keksa, preliti ostatkom vruće kreme i rashladiti, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.
- Ukrasiti šlagom i poslužiti rezano na kocke.
Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Treba probati
OdgovoriIzbriši