- 1 kora
3 kašike kristal šećera
3 kašike brašna
2 kašike ulja
- 2 kore-ovo je mera za 1 koru
3 kašike kristal šećera
5 kašika nemlevenog maka
2 kašike brašna
- krema
1/2 l mleka
1 puding od vanile
6 žumanjka
7 kašika šećera
200 gr margarina
ekstrakt od mentola
- dekoracija
1 šlag krem od vanile
1,5 deci mleka
Priprema:
- Ispeći jednu belu koru i dve kore sa makom, u tepsiji veličine20×27 na 200 c oko 10 minuta.
- Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati puding i zakuvati u mleku na laganoj vatri, kad se ohladi dodati margarin i ekstrakt od mentola.
- Mak kora-fil-bela kora-fil-mak kora ,tanak sloj fila-šlag
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar