Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

ponedjeljak

Kremaste mak kocke

Sastojci
  •      1 kora
     3 belanca
     3 kašike kristal šećera
     3 kašike brašna
     2 kašike ulja




  • 2 kore-ovo je mera za 1 koru
     3 belanca
     3 kašike kristal šećera
     5 kašika nemlevenog maka
     2 kašike brašna

  •     krema


   
     1/2 l mleka
     1 puding od vanile
     6 žumanjka
     7 kašika šećera
     200 gr margarina
     ekstrakt od mentola

  •      dekoracija

     1 šlag krem od vanile
     1,5 deci mleka

Priprema:


  1. Ispeći jednu belu koru i dve kore sa makom, u tepsiji veličine20×27 na 200 c oko 10 minuta.
  2. Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati puding i zakuvati u mleku na laganoj vatri, kad se ohladi dodati margarin i ekstrakt od mentola.
  3. Mak kora-fil-bela kora-fil-mak kora ,tanak sloj fila-šlag 
  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
   coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar