subota

Lino kolač

Za biskvitne kore:

 12 bjelanjaka
 300 g šećera
 200 ml ulja
120 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
 80 g Krušnih mrvica
 200 g popečenih lješnjaka


Za kreme:



 12 žumanjaka
 100 g šećera
 1 vrećica Pudinga vanilin Dolcela By Podravka
 50 g Gussnela Dolcela By Podravka
 1 l mlijeka
 250 g maslaca
 200 g čokolade
 4 vrećice Vanilin šećera Dolcela By Podravka

Za premazivanje:

 100 g Lino lade duo
 100 g Čokolino namaza
 2 vrećice Šlag hita Dolcela By Podravka
 250 ml mlijeka

Priprema



Od 6 bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postepeno uz miješanje dodajte 150 g šećera, 100 ml ulja i 60 g brašna pomiješanog s 40 g krušnih mrvica.
Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte na nauljeni pleh veličine 30×40 cm na koji ste prethodno rasporedili 100 g nasjeckanih lješnjaka.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta. Biskvit malo ohladite i izvadite iz pleha.
Na isti način ispecite drugu biskvitnu koru.
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte sadržaj vrećice pudinga, Gussnel i malo mlijeka.
Ostatak mlijeka zakipite i u njega umiješajte pripremljenu smjesu. Neprekidno miješajući kuhajte nekoliko minuta, a zatim ohladite.
U ohlađenu kremu umiješajte maslac i podijelite ju u dva dijela.
U prvu kremu umiješajte čokoladu otopljenu na pari, a u drugu vanilin šećere.
Prvu biskvitnu koru premažite Lino ladom, a zatim pripremljenom čokoladnom kremom. Prekrijte drugom biskvitnom podlogom, premažite Čokolino namazom, a zatim pripremljenom vanilin kremom.
1 Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete šlag željene gustoće.
Posluživanje

Pripremljenim šlagom premažite kolač, dobro rashladite i poslužite.

Savjet

Po želji biskvit poškropite mješavinom vode i šećera ili šećernim sirupom.

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
coolinarika.com


Nema komentara:

Objavi komentar