12 bjelanjaka
300 g šećera
200 ml ulja
120 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
80 g Krušnih mrvica
200 g popečenih lješnjaka
Za kreme:
12 žumanjaka
100 g šećera
1 vrećica Pudinga vanilin Dolcela By Podravka
50 g Gussnela Dolcela By Podravka
1 l mlijeka
250 g maslaca
200 g čokolade
4 vrećice Vanilin šećera Dolcela By Podravka
Za premazivanje:
100 g Lino lade duo
100 g Čokolino namaza
2 vrećice Šlag hita Dolcela By Podravka
250 ml mlijeka
Priprema
Od 6 bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postepeno uz miješanje dodajte 150 g šećera, 100 ml ulja i 60 g brašna pomiješanog s 40 g krušnih mrvica.
Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte na nauljeni pleh veličine 30×40 cm na koji ste prethodno rasporedili 100 g nasjeckanih lješnjaka.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta. Biskvit malo ohladite i izvadite iz pleha.
Na isti način ispecite drugu biskvitnu koru.
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte sadržaj vrećice pudinga, Gussnel i malo mlijeka.
Ostatak mlijeka zakipite i u njega umiješajte pripremljenu smjesu. Neprekidno miješajući kuhajte nekoliko minuta, a zatim ohladite.
U ohlađenu kremu umiješajte maslac i podijelite ju u dva dijela.
U prvu kremu umiješajte čokoladu otopljenu na pari, a u drugu vanilin šećere.
Prvu biskvitnu koru premažite Lino ladom, a zatim pripremljenom čokoladnom kremom. Prekrijte drugom biskvitnom podlogom, premažite Čokolino namazom, a zatim pripremljenom vanilin kremom.
1 Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete šlag željene gustoće.
Posluživanje
Pripremljenim šlagom premažite kolač, dobro rashladite i poslužite.
Savjet
Po želji biskvit poškropite mješavinom vode i šećera ili šećernim sirupom.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar