petak

Odlična šarena torta

Biskvit:
3jaja
3 žlicešećera
3 žlicebrašna
malo praška za pecivo (žlićica)

Bijela krema
1/2lmlijeka
250gbijele čokolade
6 žlicašećera
2 kesiceželatine u prahu (10g)
150 mlslatkog vrhnja

Tamna krema
1/2lmlijeka
250gčokolade za kuhanje
6 žlicašećera
2 kesiceželatine u prahu (10g)
150 mlslatkog vrhnja

Priprema

BISKVIT
Umutit jaja sa šećerom, dodat brašno i malo praška za pecivo. Ulit u kalup (promjera 28cm), peći na lagano (160°-170°C) oko 15-20min.
Pećeni biskvit ostavite u kalupu da se ohladi nemojte ga ni slučajno odvajat od kalupa, nemojte ga odvajat od dna kalupa ni nožem obrubit stranice koje su se zalijepile za kalup…znači kako ste ga izvadili iz pećnice tako ga ostavite da se ohladi…ako ga budete odvojili od stijenka kalupa, kad je uilijete, krema će vam curit iz kalupa, a ako ga odvojite od dna kalupa, kad ulijete kremu biskvit će vam isplivat na vrh kalupa.
Znači pečeni biskvit NEMOJTE DIRAT, ostavite ga da se hladi takav kakav je izašao iz pećnice i na takav ulijte kremu !!!!!!!!
Kreme stavite kuhat istovremeno u 2 tećice (u jednu bijelu, a u drugu tamnu čoko.) puno brže će vam bit gotovo.
BIJELA KREMA:
Stavit kuhat mlijeko sa šećerom, kad se mlijeko ugrijalo dodajte mu čokoladu, maknite s vatre i pjenjačom mješajte (brzo mješajte), opet malo vratite na laganu vatru pa opet maknite i mješajte, znači mlijeko vam ne mora provrit ni previše se ugrijat, to tako ponovite par puta dok se ne rastopi cijela čokolada.
Ohladit (dok se hladi, povremeno isto pjenjačom promiješajte) i u hladno dodat 150ml šlaga od slatkog vrhnja (vrhnje ulupajte u šlag) i na kraju 2 želatine (želatinu napravit po uputama na pakiranju).
TAMNA KREMA



sve isto kao i za bijelu kremu samo sa tamnom čokoladom
Slaganje:
Biskvit ostavite u kalupu (OBAVEZNO) i na njega ulijte tamnu čokoladu i prošarajte bijelom, stavit u hladnjak (najbolje preko noći, možete čak i jedno sat vremena stavit u zamrzivač, pa preselit u hladnjak).
Kreme vam ne bi smjele bit skroz rijetke…jer će se smjese odmah izmiješat i nećete dobit ovakve šare na tori, znači ako su vam smjese potpuno vodenaste ostavite ih u frižideru da se malo stegnu (želatina će ih stegnit) i onda ih ulijete pomalo u kalup.
Ako nisu potpuno rijetke, kreme će napravit lijepešare.
Kad krenete ulijevat bijelu čokoladu ni slučajno nemojte mješat samo lagano ulijevajte kao da pišete po torti ako promješate žlicom (ili nečim) sve će se pretvorit u jednu boju, iako to ništa ne mjenja na okusu samo na izgledu.

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
coolinarika.com


Nema komentara:

Objavi komentar