Za kore (x2):
300 g šećera
4 dl vode
4 kašike ulja
2 kašike kakaoa
4 kašike džema od šljiva
2 kašičice sode bikarbone
1/2 kesice praška za pecivo
15 kašika brašna
Za fil:
1,2 l soka od višanja
3 kesice pudinga od jagode
4 kašike brašna
6 kašika šećera
1 margarin
200 g šećera u prahu
400 g posnog šlaga (Halta)
I još:
oko 200 g posnog keksa
oko 150 g višanja
oko 300 g šlaga (za dekoraciju)
Priprema :
Kore: Promešati sve navedene sastojke, pa ostaviti 15-ak minuta da odstoji. Podeliti smesu na dva dela, pa ispeći dve kore (u zagrejanoj rerni, po 20-ak minuta).
U 1,2 litra soka od višanja skuvati 3 pudinga od jagode sa 4 kašike brašna i 6 kašika šećera. Ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti margarin sa 200 g šećera u prahu. Kada se puding ohladio, spojimo ga sa umućenim margarinom uz lagano miksiranje. Dobićete roze fil.
Umutiti 400 g posnog belog šlaga. ***Roze fil podeliti na tri dela, a umućeni šlag na dva.
Filovanje: Ohlađenu koru poprskati-natopiti sokom od višanja, pa premazati jednim delom roze fila. Preko roze fila, naneti prvu polovinu umućenog šlaga.
Preko šlaga ređati postan keks, potapan u sok od višanja. Preko keksa naneti drugi deo roze fila, pa nabacati višnje, (meni je bilo dovoljno oko 150 g, može i više, ako volite kiselkastiji ukus).
Preko višanja naneti drugu polovinu šlaga, zatim drugu koru. Koru poprskati sokom i premazati trećim delom roze fila.
Tortu dekorisati sa oko 300 g posnog šlaga.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
recepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar