10 dag margarina ili maslaca
15 dag šećera u prahu
15 dag mrvljenih pettit beure keksa (ili nekih sličnih)
20 dag kikiriki maslaca
2 šake čokoladnih rižinih pahuljica
Za glazuru:
15 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
3 žlice ulja
Kekse izmrviti tako da ih stavite u vrećicu za zamrzavanje i prijeđete nekoliko puta preko njih valjkom za tijesto ili ih istučete batom za meso.
Margarin posebno otopiti.
Pomiješati u posudi mrvljene kekse, rižine pahuljice (od njih je kolač baš fino krckav ali može i bez njih), šećer u prahu, otopljeni margarin i maslac od kikirikija. Sve skupa dobro sjediniti kuhačom a zatim rukom.
Na manji lim (ja sam koristila lim dimenzije 38×23 cm) položiti papir za pečenje pa preko njega rukama natiskati masu od keksa. Dlanovima poravnati.
Pripremiti glazuru tako da se na pari otopi čokolada sa maslacom i uljem i preliti kolač.
Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da se stvrdne pa rezati na male prutiće.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
recipeci.com
Nema komentara:
Objavi komentar