Sastojci:
1 manja glavica luka
50 g narančaste leće
50 g zelene leće
2-3 krumpira
100 g kukuruza šećerca
100 g graška
100 g mrkvice
1 svježa crvena paprika
1 tikvica
vegeta, sol
peršinov list
ajvar
ulje
Priprema:
1. Luk pržite na ulju dok ne dobije zlatnožutu boju.
2. Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte 15-ak minuta zajedno s lećom.
3. Pirjani luk dodajte kuhanom krumpiru i leći u vodi.
4. Varivu dodajte mrkvicu narezanu na kockice, kukuruz, grašak, papriku narezanu na kockice i na kraju neoguljenu tikvicu narezanu na ploške.
5. Sve zajedno kuhajte sljedećih 15-20 minuta.
6. Dodajte žlicu ajvara, peršinov list, začinite vegetom i solju.
roditelji.hr
Nema komentara:
Objavi komentar