Sastojci:
• 2 pudinga od vanilijekolač sa jagodama
• 8 dcl mlijeka
• 5 žlica šećera
• 6 dcl slatkog vrhnja
• 1 vrećica želatine
• 400 g petit keksa
• 1-1,5 kg jagoda (voće po želji)
• 2 vrećice preljeva za torte
Priprema:
Krema:
Da bi ste pripremili kremu za kolač sa jagodama puding od vanilije skuhati s mlijekom uz dodani šećer. Dok se puding hladi povremeno ga promiješati da se ne stvore grudvice. Posebno izmiksati slatko vrhnje i dodati u ohlađen puding. Kada smo izmiksali dvije kreme i spojili ih, u sve dodati vrećicu želatine pripremljenu prema uputama na vrećici.
Kolač:
Da bi ste pripremili kolač sa jagodama potrebno je u dublju tepsiju na dno složiti petit keks bez predhodnog namakanja. Na prvi red keksa istresti pola kreme, te na kremu ponovno složiti petit keks. Zatim istresti ostatak kreme i na nju složiti voće. Jagode možete isjeći na polovice, jer ćete ih lakše poslagati. Preliti sa preljevom za torte napravljenim prethodno po uputstvima sa vrećice.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar