Za kore vam je potrebno:
6 belanaca,
130 g šećera
– 6 kasika brasna,
– 130 g kokosa i
– 1 kasika praska za pecivo
130 g šećera
– 6 kasika brasna,
– 130 g kokosa i
– 1 kasika praska za pecivo
Za premaz je potrebno:
260 ml slatke pavlake za kuvanje,
220 g bele čokolade i
130 g oljustenih mlevenih badema, ja sam stavila ne oljuštene, islreno nisam imala blanširanih ali me je i mrzilo da ih blanširam, jer sam sve pravila što bi se reklo u “pet do dvanajst”
220 g bele čokolade i
130 g oljustenih mlevenih badema, ja sam stavila ne oljuštene, islreno nisam imala blanširanih ali me je i mrzilo da ih blanširam, jer sam sve pravila što bi se reklo u “pet do dvanajst”
PRIPREMA:
slatku pavlaku staviti u serpicu i grejati, kada je vrela-dosla malte me do ključanja, staviti u nju belu čokoladu i mlevene badenme.
Dobro promešati i ostaviti da se prohladi.
Za fil potrebno je:
1/2 l mleka,
80 g šecera,
1 puding od vanile,
6 žumanaca,
70 g putera i
– 250 g slatke pavlake za slag.
80 g šecera,
1 puding od vanile,
6 žumanaca,
70 g putera i
– 250 g slatke pavlake za slag.
Priprema kreme:
Mleko sa šećerom ugrejati a odvojiti manju količinu npr 1dcl i pomešati sa pudingom i žumancima, a otom ukuvati u preostalo mleko.
Mešati dok se ne zgusne a potom malo rashladiti te u mlak krenm dodati puter.
Potom celu kremu dobro rashladiti da možete u nju umešatu ulupanu slatku pavlaku.
Mešati dok se ne zgusne a potom malo rashladiti te u mlak krenm dodati puter.
Potom celu kremu dobro rashladiti da možete u nju umešatu ulupanu slatku pavlaku.
Potom filovati:
kora, premaz od badema, krem, kora, premaz od badema i krem.
Nema komentara:
Objavi komentar