Sastojci za tijesto:
1 kg brašna
2 žličice soli
1 žlica šećera
1/2 kocke kvasca
100 ml ulja
2 žlice octa
Premaz:
1 jaje
Nadjev:
malo kobasice
Priprema:
Razmutiti kvasac i ostaviti da fermentira. Prosijati brašno, dodati sve sastojke i kvasac te zamijesiti s toplom vodom glatko tijesto. Tijesto ostaviti na toplom da se udvostruči. Otkidati komade tijesta i praviti željene oblike koje slažemo na štapiće za ražnjiće. Neke ražnjiće kombinirati sa kolutima kobasice. Razmutiti jaje, premazati ražnjiće i posuti sa sjemenkama po želji. Ostaviti da odstoje još malo, pa peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumene.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Recepti svijeta
Nema komentara:
Objavi komentar