- 6 žumanjaka,
- 25 dag šećera,
- 3 žlice vode,
- 1 šalica ulja (za crnu kavu),
- 10 dag brašna,
- 2 žlice gustina,
- 1 prašak za pecivo,
- 2 žlice kakaa,
- snijeg od 6 bjelanjaka.
Priprema: pjenasto umuti žumanjke sa šećerom i vodom, postupno dodajući ulje , brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i gustinom a na kraju lagano umješaj snijeg od bjelanjaka.Pečeno tijesto uzdužno razrezati.
Sastojci za kremu:
- 2 žlice brašna,
- 2 dcl mlijeka,
- 4 žumanjka,
- 4 žlice šećera,
- 1 vanilin šećer,
- 20 dag margarina.
Priprema: pjenasto izraditi žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, brašnom i mlijekom te kuhati na pari stalno miješajući . U ohlađenu kremu dodati margarin.
Bijela glazura:
- 4 bjelanjka,
- 25 dag šećera,
- pola šalice vode.
Priprema: U čvrsti snijeg od bjelanjaka uliti skuhani šećer u vodi i vruće lagano ulijevati u snijeg stalno miksajući
Čokoladna glazura:
- 10 dag čokolade za kuhanje ,
- pola šalice ulja
Čokoladu i ulje otopiti na pari i preliti po bijeloj glazuri.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar