Tijesto:
3 jaja
10 dag šećera
sol (prstohvat)
12,5 dag brašna
1 ½ žličica praška za pecivo
1 žlica kakaa
8 – 10 žlica soka od ananasa ili mlijeka (po želji)
Krema:
4 – 5 banana (ovisno o veličini)
5 žlica soka od limuna
1 konzerva kokosovog mlijeka (4,25 dl)
7,5 dag šećera
3 žlice likera od kokosa
4,5 dl vrhnja
10 – 15 komada kuglica Rafaello
Dekoracija:
1 – 2 banane
3 žlice soka od limuna
5 dag čokolade za kuhanje
1 žlica ulja
Priprema:
Bjelanjke zajedno s tri žlice vode čvrsto izraditi te postepeno dodati 10 dag šećera i prstohvat soli uz neprestano miješanje. Zatim i dalje miješajući dodati jedan po jedan žumanjak. Brašno, prašak za pecivo i kakao izmiješati, dodati masi od jaja i oprezno ručno izmiješati (ne mikserom).
Dno četvrtastog lima za pečenje (24 x 35 cm) obložiti papirom za pečenje, usuti tijesto i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 10 minuta. Pečeni biskvit ostaviti da se malo ohladi. Toplo tijesto preliti sokom od ananasa te ostaviti da se potpuno ohladi.
Četiri do pet banana (ovisno o veličini) narezati na ploške te odmah preliti sokom od limuna (da ne dobiju smeđu boju). Posložiti banane po tijestu. Želatinu omekšati u hladnoj vodi.
Kokosovo mlijeko, šećer i liker od kokosa glatko izmiješati. Želatinu ocijediti, oprezno zagrijati da se rastopi te dodati kokosovom mlijeku uz neprestano miješanje. Ostaviti u hladnjaku da se hladi oko pet minuta, odnosno dok se krema ne počne malo zgušnjavati. U međuvremenu kuglice Rafaela narezati na komadiće.
Slatko vrhnje čvrsto izraditi i zajedno s narezanim Rafaellom dodati kremi s kokosom te dobro izmiješati. Istresti na banane, izravnati i ostaviti da se hladi preko noći. Sutradan kolač narezati na kocke. Banane narezati na ploške i preliti sokom od limuna.
Čokoladu omekšati zajedno sa žlicom ulja na laganoj temperaturi. Na svaku kocku kolača staviti plošku banane i
preliti s malo čokolade.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Izvor: ljiljananieder.com
Nema komentara:
Objavi komentar