Sastojci:
- 5 jaja,
- 250 g šećera,
- 200 g oštrog brašna,
- 1 žlica vode,
- 2 žlice kakaa.
- 150 g šećera,
- 5 žumanjaka,
- 5 žlica oštrog brašna ,
- 500 ml mlijeka,
- 200 g maslaca,
- 100 g šećera u prahu
- 5 bjelanjaka,
- 250 g šećera,
- sok od pola limuna
Priprema:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite. Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žumanjak, a na kraju kakao. Stavite smjesu u namašćenu tepsiju (vel. oko 40×25 cm) i pecite 40-50 minuta na temperaturi od 200°C. Pečeni biskvit ohladite i premažite pripremljenom kremom, a preko toga ravnomjerno rasporedite toplu pjenu od bjelanjaka. Priprema kreme: izmiješajte šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka, te zakuhajte u 500 ml vrućeg mlijeka. Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne ugusti, pa pustite da se ohladi. Pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu umiješajte u ohlađenu kremu. Priprema pjene: bjelanjke isucite, dodajte šećer, tucite na pari još oko 10 minuta, a zatim dodajte sok od limuna.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar