Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

nedjelja

Kolač iz bakine kuhinje

Sastojci:
  • 5 jaja, 
  • 250 g šećera, 
  • 200 g oštrog brašna,
  •  1 žlica vode, 
  • 2 žlice kakaa. 



Krema: 
  • 150 g šećera,
  •  5 žumanjaka,
  •  5 žlica oštrog brašna , 
  • 500 ml mlijeka, 
  • 200 g maslaca, 
  • 100 g šećera u prahu
 Za pjenu: 
  • 5 bjelanjaka, 
  • 250 g šećera, 
  • sok od pola limuna


Priprema:

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite. Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žumanjak, a na kraju kakao. Stavite smjesu u namašćenu tepsiju (vel. oko 40×25 cm) i pecite 40-50 minuta na temperaturi od 200°C. Pečeni biskvit ohladite i premažite pripremljenom kremom, a preko toga ravnomjerno rasporedite toplu pjenu od bjelanjaka. Priprema kreme: izmiješajte šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka, te zakuhajte u 500 ml vrućeg mlijeka. Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne ugusti, pa pustite da se ohladi. Pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu umiješajte u ohlađenu kremu. Priprema pjene: bjelanjke isucite, dodajte šećer, tucite na pari još oko 10 minuta, a zatim dodajte sok od limuna.

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)


Nema komentara:

Objavi komentar