Sastojci za biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
4 žlice likera od višanja
4 žlice ulja
Sastojci za kremu:
150 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag ili 1 vrećica praška za šlag
mlijeka koliko treba
2 žlice šećera u prahu
2 žumanjka
125 g margarina ili maslaca
1/2 dl likera višnje
višnje iz kompota i čokoladne strugotine…
Postupak:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Istući čvrst snijeg od bjelanjaka s 2 žlice šećera (dodati žlicu po žlicu). Posebno pomiješati žumanjke s dvije žlice šećera u prahu. Dodati brašno prosijano s kakaom i praškom i sve navedene sastojke pomiješati. Na kraju umiješati žlicom snijeg od bjelanjaka. Izliti u široki lim obložen peka papirom i peći 10- 12 min na 180°C Ohlađeni biskvit narezati na 3 jednaka dijela i premazati kremom.
Krema:
Žumanjke i i šećer u prahu pjenasto pomiješati i staviti na paru. Nakon 5 min dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne otopi. Maknuti s vatre i dodati liker. Izmiješati pjenasto margarin i žlicu po žlicu umiješati u ohlađenu kremu. Umiješati i pripremljeni šlag. Složiti i ukrasiti kolač .Izvana premazati istom kremom i posuti čokoladnim strugotinama ili posuti čokoladom u prahu.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
(http://www.recepti-svijeta.com/)
Nema komentara:
Objavi komentar