- 125 gmargarina
- 250 gčokolade za kuhanje
- 1 žlicaulja
Priprema:
Margarin stavite u posudu i kuhajte ga na laganoj vatri dok iz njega ne ispari voda, odnosno dok se
na površini ne prestanu stvarati mjehurići. Kuhani margarin maknite s vatre, dodajte ulje i ostavite stajati barem 2 – 3 minute kako bi se slegao talog.
U drugoj posudi razlomite čokoladu i u nju lagano dodajite otopljeni margarin miješajući žicom za snijeg sve dok ne dobijete glatku jednoličnu smjesu.
Posluživanje
Tako pripremljenu glazuru možete koristiti u pripremi keksa, slastica od prhkog tijesta, kolača i torti.
Savjet
Kod prelijevanja glazura mora biti topla.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
(coolinarka.com)
Nema komentara:
Objavi komentar