10 bjelanjaka snijeg
40 dag šećera
10 dag čokolade u
prahu ili 5 dag kakaa
15 dag brašna
15 dag oraha
Krema:
10 žumanjaka
30 dag šećera
10 dag brašna
5 dl mlijeka
12,5 dag margarina
Glazura:
10 dag čokolade
4 žlice ulja
Priprema tijesto:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodavati secer i u gustu smjesu lagano umijesati cokoladu, brasno i orahe. Na aluminijskoj foliji ili na masnom papiru ispeci 6 kora.
Priprema krema:
Zumanjke, secer i brasno razmutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Kuhati oko 10 minuta. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin i sve jos jednom dobro izraditi. Kore premazivati kremom i slagati jednu na drugu, a malo kreme ostaviti i za gornji list. Kolac preliti cokoladnom glazurom.
Priprema glazura: Rastopiti cokoladu i ulje na pari i preliti ohladeni kolac.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
(http://dobar-recept.blogspot.com/)
Nema komentara:
Objavi komentar