ponedjeljak

Jaffa rolada- ne peče se



Sastojci:
  • 2 velike oblatne
  • 250-300 g Jaffa keksa (s nadjevom po želji)
  • 300 ml mlijeka
  • 1 rum šećer
  • 2 žumanjka
  • 6 žlica šećera
  • 4 pune žlice kukuruznog škroba (Gustin)
  • 100 g mekanog margarina
Priprema :
Tri kuhinjske krpe namočite i dobro ocijedite. Na pladanj stavite jednu krpu, na nju stavite jednu oblatnu, pokrijte ju drugom krpom, na nju stavite drugu oblatnu i na nju stavite treću krpu. Ostavite ih da tako stoje dok pripremate kremu.

100 ml mlijeka pomiješajte sa žumanjcima pa dodajte Gustin, promiješajte da nema grudica.
U lonac stavite 200 ml mlijeka, šećer i rum šećer, miješajte na laganoj vatri da se šećer rastopi. Kad zakuha, žlicom umiješajte malo tog vrućeg mlijeka u smjesu od žumanjaka i brašna i onda tu smjesu nalijte u lonac sa zakuhanim mlijekom, kuhajte miješajući pjenjačom, da se smjesa zgusne.


Smjesu prebacite u posudu za miksnje pa je stavite u sudoper napunjen hladnom vodom, miješajte da se ohladi.
Mekani margarin kremasto izmiksajte pa ga, žlicu po žlicu,  umiksajte u mlaku smjesu. Umjesto rum šećera u kremu možete dodati koju žlicu ruma.

Jednu oblatnu ostavite prekrivenu krpama, a drugu stavite na pladanj (velike kocke prema gore) i premažite ju s 2/3 kreme. Na to složite Jaffa kekse (jedan s čokoladnim dijelom okrenutim prema gore, pa jedan s čokoladnim dijelom okrenutim prema dolje i tako naizmjence…).
Na taj sloj keksa stavite preostalu oblatnu (velike kocke prema gore) i premažite ju ostatkom kreme.
Sve zajedno čvrsto narolajte (počevši s duže strane).
Roladu zamotajte u foliju i ostavite ju sat-dva na sobnoj temperaturi. Nakon toga skinite foliju i roladu stavite u hladnjak preko noći.

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar