75 g maslaca
200 g bagremovog meda
100 g šećera
1 jaje
40 g kakaa
400 g brašna (glatkog – TIP 550)
½ žličice klinčića (u prahu)
½ žličice cimeta (u prahu)
malo naribanog muškatnog oraščića
2 žličice praška za pecivo
2 žlice pekmeza od šljiva ili marmelade od jagoda
Za glazuru:
200 g tamne čokolade
80 g maslaca
Postupak pripreme:
Maslac, med i šećer zagrijavati polako (poželjno nad parom), na nižoj temepraturi, da se otope.
U otopljenu smjesu umiješati jaje, kakao i brašno pomiješano s klinčićem, cimetom, muškatnim oraščićem i praškom za pecivo.
Zamijesiti tijesto, zamotati ga u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji u hladnjaku oko sat vremena.
Tijesto potom razvaljati, pomoću kalupa izrezati srca i peći na limu obloženom papirom za pečenje, u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 7-10 minuta.
Ohlađena srca namakati u tekuću glazuru od čokolade (cijele ili samo do pola, po želji) i položiti na rešetku da se glazura stvrdne.
Poslužiti svako srce zasebno ili dva srca spojiti pekmezom po izboru.
Čuvati ih u kutiji za kekse nekoliko dana (da omekšaju).
Napomena:Treba paziti da se srca ne prepeku. Nakon navedenih 7-10 minuta izgledat će možda kao da nisu dovoljno pečeni i biti će mekani. Takvi baš trebaju biti.
Maslac, med i šećer zagrijavati polako (poželjno nad parom), na nižoj temepraturi, da se otope.
U otopljenu smjesu umiješati jaje, kakao i brašno pomiješano s klinčićem, cimetom, muškatnim oraščićem i praškom za pecivo.
Zamijesiti tijesto, zamotati ga u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji u hladnjaku oko sat vremena.
Tijesto potom razvaljati, pomoću kalupa izrezati srca i peći na limu obloženom papirom za pečenje, u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 7-10 minuta.
Ohlađena srca namakati u tekuću glazuru od čokolade (cijele ili samo do pola, po želji) i položiti na rešetku da se glazura stvrdne.
Poslužiti svako srce zasebno ili dva srca spojiti pekmezom po izboru.
Čuvati ih u kutiji za kekse nekoliko dana (da omekšaju).
Napomena:Treba paziti da se srca ne prepeku. Nakon navedenih 7-10 minuta izgledat će možda kao da nisu dovoljno pečeni i biti će mekani. Takvi baš trebaju biti.
Dobar tek J
Izvor:prakticanzivot.com
Nema komentara:
Objavi komentar