četvrtak

Vasina torta

Sastojci:
5 žumanaca
5 kašika šećera
kašika brašna
6 kašika mlevenih oraha
6 belanaca

Prvi fil:
1,25 dl mleka
11 kašika šećera
200 g mlevenih oraha
4 žumanceta
sok i rendana kora 1 pomorandže
3 štangle rastopljene čokolade
150 g maslaca
kašika prah-šećera


Drugi fil:
250 g šećera
2 čaše vode
4 belanceta

Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno i orahe, na kraju varjačom umešajte i sneg od belanaca. Ispecite u podmazanom i brašnom posutom kalupu za torte. Za prvi fil mleko zasladite s 3 kašike šećera i dodajte mlevene orahe. Kratko prokuvajte i ohladite. Posebno umutite žumanca sa 4 lašike šećera i dodajte u orahe. Potom dodajte koru i sok pomorandže i čokoladu.



Umutite maslac s prah-šećerom, pa i to dodajte masi od oraha. Šećer i vodu skuvajte gušće nego za slatko iI skinite s vatre. Umutite belanca u čvrst sneg i polako dodajte, sve vreme mešajući, gust sirup od šećera koji ste stavili na paru. Nastavite da mešate sve dok se masa sasvim ne ohladi. Na ispečenu koru stavite prvi, pa drugi fil.

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar