utorak

Punjena bavarska peciva

Sastojci:

  •  7 g suvog kvasca  
  • 2 kašike + 1 kašičica braon šećera  
  • 60 ml tople vode  
  • 375 do 450 g brašna  
  • 100 g seckane ćureće šunke ( ili po vašem izboru )  
  • 50 do 75 g mozzarella sira ili po vašem izboru 
  •  1.5 l vode  
  • 4 kašičice sode bikarbone  
  • 15 g otopljenog putera  
  •  krupnije morske soli  
  • 250 ml toplog mleka

Priprema:
1 U veću zdelu staviti toplu vodu,kvasac i kašičicu braon šećera,sve promešati i ostaviti da kvasac nadođe.
2 U manju zdelicu staviti dve kašike braon šećera i 250 ml toplog mleka i mešati dok se šećer ne otopi.
3 U nadošli kvasac dodati mleko i 375 g brašna i sa varjačom sve izmešati.Istresti testo na radnu površinu i dodavajući po malo brašna od onih 75 g dok ne dobijete meko testo.Možda vam neće biti potrebno svih 75 g. Oblikovati u loptu. Premazati sa uljem i pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se testo udupla.

4 Uduplano testo podeliti na 4  jednake loptice,premesiti ih i na blago pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati u pravougaonik 10cm X 30cm.Ako vam se testo lepi,posuti brašnom i odozgore.
Šunkicu sitno naseckati a sir krupnije izrendati. Posuti četvrtinom količine šunke uz samu ivicu sa duže strane testa i preko šunke posuti četvrtinom od izrendanog sira.Uviti što  čvršće možete u rolat.
5 Kada ste sve rolate zavili, seći na komade oko 2.5 do 3cm dužine sa oštrim nožem.
6 Naređati ih u pleh koji ste postavili papirom za pečenje i ostaviti ih oko pola sata da se testo odmori.Nemojte ih pokrivati.
7 Staviti u veću šerpu litar i po vode zajedno sa 4 kašičice sode bikarbone i pustiti da provri,smanjite tempertaturu.
8 Uključite rernu da se greje na 200*C.
U tiho vrijuću vodu spuštati komadiće isečenog testa i kuvati ih oko dvadesetak sekundi, okrećući ih jednom.Trebaju da izgledaju kao da su malo narasle
9 Sa rešetkastom kašikom vaditi ih i vraćati na pleh u kome su bile.Naređati ih ponovo i staviti da se peku u prethodno zagrejanoj rerni oko dvadesetak minuta ili dok vam fino ne porumene i narastu.
10 Pečeno pecivo premazati otopljenim puterom i posuti krupnijom morskom solju.
Služiti ih tople kao predjelo ili za večeru ili doručak sa jogurtom ili mlekom.

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
(coolinarka.com)


Nema komentara:

Objavi komentar