Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
1 pomorandža
7 kašika brašna
prašak za pecivo
Fil:
500 ml soka od pomorandže
2 pudinga od vanile
200 g šećera
ekstrakt od pomorandže
250 g margarina
400 ml slatke pavlake
2 pomorandže za ukrašavanje
Na sitno rende narendati koru pomorandže i iscediti sok. Razdvojiti žumanca i belanca. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi. Varjačom lagano umešati žumanca, brašno pomešano sa praškom za pecivo, koru i sok pomorandže a zatim pažljivo promešati da bi se smesa sjedinila. Razliti smesu za koru u okrugli kalup obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 25 minuta. Pečenu koru preseći na pola i ohladiti. Puding razmutiti sa malo soka. Preostali sok zagrejati zajedno sa šećerom. Dodati puding i kuvati dok se ne zgusne. Kad se prohladi sjediniti sa penasto umućenim margarinom i ekstraktom pomorandže i sjediniti fil. Filom premazati kore i tortu ukrasiti umućenom slatkom pavlakom. Tortu dekorisati pomorandžama i ostaviti na hladnom mestu do posluženja.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
(kuhinjica.rs)
Nema komentara:
Objavi komentar