Sastojci:
tijesto:
5 kom jaja
14 kasika secera
13 kasika mlijeka
13 kasika ulja
17 kasika brasna
1 prasak za pecivo
nadjev:
1 kg. jabuka
50 gr. grozdjica
cimet
secer u prahu
Nacin pripreme:
1. Izmiksati jaja sa secerom, zatim dodati sve ostale sastojke.
2. Pola smjese izliti u kalup za pecenje koji ste oblozili papirom za pecenje.
3. Staviti u vec zagrijanu rernu da se zapece 8 - 10 min. na 180 C.
4. Za vrijeme dok se prva kora pece, naribati jabuke i posuti cimetom, poprskati malo sokom od limuna.
5. U jabuke dodati grozdjce, sve zajedno lagano promjesati.
6. Izvadite biskvit iz rerne, lagano razrediti fil od jabuka, zatim preko fila prelijte ostatak smjese.
7. Ponovo staviti u rernu da se pece jos 15 minuta..dok ne porumeni.
6. Kada se pita ohladi izrezati je na kocke i posipati secerom u prahu.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar