Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

petak

Lijena pita na starinski način

Sastojci:
tijesto: 
5 kom jaja 
14 kasika secera 
13 kasika mlijeka 
13 kasika ulja 
17 kasika brasna 
1 prasak za pecivo

nadjev: 
1 kg. jabuka
50 gr. grozdjica
cimet 
secer u prahu 

Nacin pripreme:
1. Izmiksati jaja sa secerom, zatim dodati sve ostale sastojke. 
2. Pola smjese izliti u kalup za pecenje koji ste oblozili papirom za pecenje.
3. Staviti u vec zagrijanu rernu da se zapece 8 - 10 min. na 180 C. 

4. Za vrijeme dok se prva kora pece, naribati jabuke i posuti cimetom, poprskati malo sokom od limuna.
5. U jabuke dodati grozdjce, sve zajedno lagano promjesati.
6. Izvadite biskvit iz rerne, lagano razrediti fil od  jabuka, zatim preko fila prelijte ostatak smjese. 
7. Ponovo staviti u rernu da se pece jos 15 minuta..dok ne porumeni. 
6. Kada se pita ohladi  izrezati je na kocke i posipati secerom u prahu.
  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar