ponedjeljak

Zimski desert sa voćem


Potrebni sastojci:
  • keksi (integralni petit beurre)
  •  1/2 kg kivija
  •  1/2 kg jagoda
  •  puding od vanilije
  • slatko vrhnje 2 dl
  • malo šećera 

Postupak pripreme:


Kekse izmiksajte u blenderu ili usitnite na drugi način. Voće dobro operite i Očistite, a potom svako voće posebno usitnite uz dodatak malo šećera.


Puding skuhajte (može malo gušći), a slatko vrhnje izradite u šlag. kada se puding ohladi primiješajte mu lagano tučeno vrhnje.

U prikladne čaše prvo stavite red keksa, potom red kreme, red kivija, red keksa, red jagoda, red kreme… redoslijed možete prilagoditi vlastitim željama.
Na vrh možete staviti listiće badema, ribanu čokoladu i sl.
Poslužite dobro ohlađeno.

Dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar