Sastojci:
300 g piškota
300-400 g medeno srce
Fil:
80 g pudinga od vanile (2 kesice)
500 ml mleka
4 kašika šećera
100 g margarina
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
200 g šlag kreme
Priprema:
Puding razmutiti u malo mleka, a ostatak mleka staviti na vatru da se kuva. Razmućeni puding sa šećerom sipati u provrelo mleko. Kuvati dok se ne zgusne. Skloniti puding sa vatre i ohladiti. Ohladjeni puding sjediniti sa umućenim margarinom. Masu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati 100 g topljene bele čokolade, u drugi deo dodati 100 g topljene crne čokolade. Umutiti šlag kremu, pa u beli krem dodati dve pune kašike šlaga i lagano izmešati. I u drugi deo sa crnom čokoladom dodati dve kašike pune šlaga i lagano izmešati. Piškote poredjamo na tablu za tortu koje smo provlačili kroz sok (bilo koji). Zatim stavimo beli fil, poredjamo medena srca koja smo na dva tri mesta izbockali viljuškom i provlačili kroz neki sok. Preko srca preliti crni fil. Tortu premazati ostatkom šlaga i ukrasiti po želji.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
(kuhinjica)
Nema komentara:
Objavi komentar