subota

Rozen kocke sa jabukama

Sastojci:
– za vanil fil :
– mleko 1 l
– secer 10 kasika
– puding od vanile 3 kesice
– gustin 1 kasika
– vanilin secer 1 kesica
– maslac ili margarin 250 g
– za fil sa jabukama :
– voda 600 ml
– secer 200 g
– rendane kisele jabuke 500 g
– puding od vanile 1 kesica
– gustin 4 kasike
– vanilin secer 1 kesica
– cimet malo


– i jos :
– slag 100 g
– mleko ili voda 200 ml
– pakovanje kora za rozen tortu 10 komada

Uputstvo za pripremu:

Puding i gustin razmutiti sa 150 ml mleka. U preostalo mleko staviti šećer i vanilin šećer, zagrejati i zakuvati puding. Dobro ga ohladiti (na sobnoj temperaturi) i pomešati sa umućenim maslacem ili margarinom.


Rendane jabuke kuvati 5 minuta (od kad voda provri) u 400 ml vode. Dodati šećer i vanil šećer, pa puding i gustin razmućene sa 200 ml vode. Kuvati da se zgusne. Može da se stavi i malo cimeta. Ostaviti fil da se skroz ohladi.

Složiti kolač.

Kora, vanil fil (šestina ukupne količine), kora, fil sa jabukama (četvrtina ukupne količine), kora….

Na poslednje dve kore stavlja se vanil fil.

Preko fila staviti šlag, umućen sa mlekom ili vodom.

Seći kocke i poslužiti.

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar