- 140 g maslaca
- 140 g čokolade za kuhanje
- 140 g šećera u prahu
- 5 jaja
- 50 g glatkog brašna
- 200 g škrobnog brašna
- 50 g krušnih mrvica (finih)
- staklenka kompota od višanja (bez koštica)
- 1 žlica škrobnog brašna
- sok od ½ limuna
- čokoladna glazura
Postupak
pripreme:
Pećnicu zagrijte na 200°C.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Nad parom omekšajte čokoladu i maslac, zatim ih pjenasto istucite sa 40 g
šećera u prahu.
Postepeno dodajte jedan po jedan žumanjak.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.
Manju količinu snijega od bjelanjaka polako primiješajte smjesi od čokolade.
Brašno pomiješajte sa škrobnim brašnom i krušnim mrvicama.
U smjesu sa čokoladom polako i naizmjenično dodajte oba brašna pomiješana sa
mrvicama i preostali snijeg od bjelanjaka.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i preko njega rasporedite tijesto.
Pecite u zagrijanoj pećnici 12-15 minuta.
Kad je pečeno tijesto izvadite na radnu površinu posipanu brašnom, odlijepite
papir. Ohladite.
Višnje ocijedite, sok sačuvajte.
U prikladnoj čaši pomijašajte žlicu škrobnog brašna sa malo soka od višnje.
Preostali sok stavite kuhati, kada zakuha dodajte mu limunov sok, a potom i
škrobno brašno razmućeno sa malo soka.
Kratko kuhajte na laganoj vatri pa dodajte višnje i kad se smjesa zgusne,
maknite sa vatre i pustite da se ohladi.
Biskvit
prerežite na dva jednaka dijela (uzdužno, kao za tortu).
Položite ga natrag u lim u kojem se pakao, rasporedite po njemu nadjev od
višanja i povrh položite drugu polovicu biskvita.
Pustite da se hladi, cca 2 sata u hladnjaku.
Možete ga preliti čokoladnom glazurom i poslužiti ohlađenog ili narezati na
ploške jednake veličine, položiti u papirnate košarice za muffine i preliti
svaki čokoladnom glazurom i ukrasiti po želji (pinjolima, orasima, bademima u
listićima i sl.).
Ako vam se sviđa tekst,podržite nas na Facebook-u,tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se , koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno i dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar