- 500 gr ostrog brasna
- 500 gr mekog brasna
- 0, 5 dl ulja 200 mlkis. pavlake/ vrhnja/ 1/2 ljogurta 40 grsvezeg kvasca 1 kesica praska za pecivo malosecera 1 kasicicasoli 1 dlmlake vode
Priprema:
- U mlaku vodu staviti secer i kvasac i sacekati da malo nadodje.
- U vecu posudu za mesenje stavite brasno, nadosli kvasac i sve ostale sastojke. Umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke.
- Svi sastojci moraju biti sobne temperature.
- Testo podeliti na 2-3 dela, staviti u vece kese, zavezati i ostaviti u frizideru do upotrebe.
- Ako zelite da ga koristite istog dana mozete to uciniti posle 30 minuta, a ostalo moze stajati do 7 dana.
- Kod mene to stoji 3-4 dana i uvek ga potrosim ranije.Mozete od njega praviti pizze, kifle slane i slatke, rol virsle, ustipke, piroske, pogace, pletenice i dr.
- Pri koriscenju ostaviti ga na toplom mestu 10 minuta, razviti na pobrasnjenoj podlozi i praviti sta pozelite.
Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
(coolinarka.com)
Nema komentara:
Objavi komentar