petak

Banana split torta


Sastojci
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika mlevenih pečenih lešnika
1 kašika brašna
1 l mleka
2 pudinga od vanile
4 kašike brašna
2 kesice vanil-šećera
250 g putera
2 kašike šećera u prahu

120 g gorke čokolade
80 g putera
8 kašika slatke pavlake
6 banana
400 ml slatke pavlake
2 kremfiksa
sok od jednog limuna

Priprema
Belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati šećer,j edno po jedno žumance, pa mutiti da se dobije gusta smesa. Pomešati lešnike, brašno i prašak za pecivo i pažljivo dodati smesi od jaja. Smesu izliti u veći pleh i sušiti u rerni zagrejanoj na 150*C oko sat vremena. Napraviti dve takve kore. Pomešati brašno, puding i vanilu sa malo mleka. Ostatak mleka zakuvati sa šećerom (količina po želji) i u kipuće dodati puding. Fil ohladiti uz povremeno mešanje. Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu. Postepeno dodavati puding sobne temperature. Na tacnu staviti jednu koru, namazati polovinom fila, prekriti drugom korom i ostatkom fila. Banane uzdužno preseći na pola, pa ih "provući" kroz sok od limuna. Poslagati ih preko fila i bogato zaliti pripremljenom glazurom od čokolade. Ohladiti i ukrasiti slatkom pavlakom umućenom sa kremfiksom.
kuhinjica

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar