petak

Jaffa torta koja se ne peče

Za koru 1 :
500 g mljevenog keksa
200 g šećera u prahu
350 g margarina
300 ml soka od pomoradže

Za koru 2:
300 g jafa keksa
sok od pomorandže

Za koru 3:
200 g piškota
sok od pomorandže

Za fil:
1 litar mlijeka
150 g šećera
3 pudinga od vanile
125 g margarina
100 g šlaga
10 krem bananica

Priprema:

U odgovarajućoj posudi umutiti 350 g margarina sa šećerom u prahu.


Dodati mljeveni keks i sok od pomorandže tako da bude dobijena homogena masa.
U 1 l mlijeka skuhati 150 g šećera i 3 pudinga od vanile pa ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 125 g margarina i 100 g šlaga pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, jafa keks natopljen sokom od pomorandže, piškote natopljene sokom od pomorandže, fil, krem bananice, šlag.

Nema komentara:

Objavi komentar