nedjelja

Supa sa bundevom

Sastojci :

  1. Bundeva - cc 200 grama
  2. Rezanca
  3. Piletina ( batak,krilce ili file)
  4. Luk
  5. Celer
  6. Peršun
  7. Začin ( Do-do )
  8. So (Tuzlanska so)

Priprema :

  1. Sitno izrezati piletinu (batak,krilce ili file), također i luk, te to dvoje skupa dinstati dok meso otprilike ne pobijeli da je već gotov pečeno.
  2.  Tome dodati u kockice isječenu bundevu cc 200 grama, kratko dinsati dok bundeva ne omekša.
  3. Zatim dodati vodu,i čekati da prokuha kada prokuha u vodu dodati rezanca,začin,so, celer, peršun, i sve to kuhati do 5 minuta.
Vaša supa je gotova, dobar tek.
  Pratite nas na Facebook stranici, kliknite na Sličicu Sviđa mi se u gornjem desnom uglu.

Nema komentara:

Objavi komentar