nedjelja

Šeherzada torta gotova za 20 minuta ne peče se !!!

Sastojci :
2 pakovanja turskog keksa

(Petit beurre
punjen čokoladom)
4 kesice pudinga od karamele

1 margarin

10 kasika sećera
500 g šlag krema
2 l mleka

Priprema:
1. Skuvati 4 kesice pudinga od karamela u 1 l mleka sa 10 supenih kašika šećera. Sačekati
dok se skroz ohladi.
2. Kada se ohladi, umutiti margarin, i spojiti sa tim pudingom. Dobro umutiti mikserom da
se dobije lepa, kremasta masa. Umutite šlag krem sa 1 l mleka. Potrebno vam je 500g
šlag krema.




3. Pripremite keks. Ovde u prodavnici to zovu turski keks, i to je ustvari petit beurre
punjen čokoladom. Jako je tanak, tako da ga ne treba natapati ničim, sam ce povući
vlagu od fila.



4. U veći poslužavnik poređajte keks. Na keks namažite karamel fil. Na fil namažite šlag
krem. Nakon toga stavite ponovo keks, pa opet premažite filom, pa šlag kremom, i sve

tako dok ne potrošite materijal. Kod mene je imalo 4 reda keksa. Na zadnji red stavljati
fil, i preko šlag kremu, kojom namažete celu tortu, i ukrasite po želji. PRIJATNO!!!

coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar